Sardinië Blog

Alert: grote hangbrug in Genua ingestort!

by Wilge! on augustus 14, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Alert: grote hangbrug in Genua ingestort!

Voor hen die via Genua naar Corsica, Sardinië of Sicilië reizen of juist van de eilanden aankomen in deze veerboothaven, kan het volgende nieuws zeer van belang zijn.

Zoals je wellicht al hebt vernomen via andere media is er een grote hangbrug in Genua ingestort over meer dan 100 meter. Het betreft de Morandi-brug over de rivier de Polcevera.

Deze brug maakt deel uit van de snelweg A10 die aansluit op de A7. De A7 wordt door veel vakantiegangers gebruikt om van of naar de veerboothaven te reizen.

Deze ingestorte hangbrug maakt geen deel uit van het “normale” traject dat vakantiegangers die via Milaan en Zwitserland naar Nederland of België rijden.

Mocht je plannen hebben om wel via die A10 te rijden naar het westen (Savona, Frankrijk) dan kan dat dus niet meer. Je zult een alternatieve route moeten kiezen. Datzelfde geldt ook voor de mensen die aankomen met de veerboot in Savona die naar het oosten willen: helaas ook dat kan niet via de A10.

Verder moet iedereen rekening houden met meer file en vertraging in en rond Genua omdat een belangrijke verkeersslagader is komen te vervallen.

De situatie: (klik op kaartje om het te vergroten.)

Corisica-Sardinie

Corisica-Sardinie

Goede reis!

Wilbert Geers

read more
Wilge!Alert: grote hangbrug in Genua ingestort!

Trivago?

by Wilge! on maart 22, 2018 Reacties uitgeschakeld voor Trivago?

Ken je de reclame van Trivago? Ze beweren dat ze van de aanbieders van een hotel alle prijzen in huis hebben. Dat vergelijkt en vergemakkelijkt de keuze en zo kun je dus het goedkoopste uit zijn, zo luidt hun spotje op tv.

We hebben een paar accommodaties onderzocht.

Het 4 sterren Alghero Resort Country Hotel met een Booking.com beoordeling van een 7,9 uit meer dan 156 beoordelingen heeft diverse aanbieders. Wat zien we bij Trivago: 5 aanbieders en met de goedkoopste die van Booking.com Het lastige is vaak dat er in hotels als deze meerdere soorten kamers zijn. En dat maakt het vergelijken al gelijk wat lastiger.

read more
Wilge!Trivago?

De eilanden van Sardinië

by Wilge! on maart 15, 2018 Reacties uitgeschakeld voor De eilanden van Sardinië

“We gaan het hele eiland rond” is een veel gehoorde uitdrukking als we praten met mensen die Sardinië op het lijstje hebben staan. “Welk eiland?”, vraag ik dan een beetje uitdagend. “Nou Sardinië”.
Natuurlijk, Sardinië is een eiland, maar mensen onderschatten vaak de grootte. De oppervlakte is vergelijkbaar met Sicilië en België. Vooral die laatste vergelijking maakt dan indruk. “Maar we hebben wel 4 weken de tijd hoor”, is het tegenantwoord.

Hoewel Italië hun vaste land is, is voor veel Sardijnen Sardinië het vaste land en hebben ze zelf eilanden. Waarmee ze natuurlijk willen zeggen dat ze niet graag Italië als hun vaderland zien én dat ze zelf prachtige eilanden hebben. Dat vertellende worden mensen toch wel wat nieuwsgieriger naar die andere eilanden.

1. Maddalena Archipel

Verreweg het bekendste eiland is La Maddalena, of eigenlijk een groep van eilanden onder de naam Maddalena Archipel. Deze groep eilanden ligt in het noordoosten en loopt door tot en met de Corsicaanse eilanden Cavallo en Lavezzi. De twee grootste eilanden zijn La Maddalena en Caprera die met een brug met elkaar verbonden zijn. Het is mogelijk om met een veerboot vanuit Palau over te steken al dan niet met een auto. Wij opteren liever voor het varen tussen de eilanden en dan te picknicken op een van de strandjes of voor anker bij een van de baaitjes. Ook is het mogelijk om te zeilen. Varend zie je meer van de andere eilanden zoals Spargi, Budelli, Razolli en Stefano om er maar eens een paar te noemen. Het is ook mogelijk om te kamperen of een andere accommodatie te boeken op La Maddelena.

2. Isola Tavolara

read more
Wilge!De eilanden van Sardinië

Nieuw bij Corendon

by Wilge! on december 5, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Nieuw bij Corendon

Nieuw bij Corendon: het Italiaanse eiland Sardinië

Atilay Uslu, oprichter Corendon: “Sardinië is voor levensgenieters. Het is een van de vijf plekken op aarde waar men stukken ouder wordt dan elders.”

Lijnden, vrijdag 24 november 2017 – Corendon start vandaag met de verkoop van vakanties naar het charmante Italiaanse eiland Sardinië. Corendon Dutch Airlines, de airline van het moederconcern, vliegt in 2018 van begin april tot november drie keer per week vanaf Schiphol en één keer per week vanaf Maastricht Aachen Airport in circa 2,5 uur naar luchthaven Alghero, gelegen in het noordwesten van het eiland. Op Sardinië, in de plaats Castelsardo, biedt Corendon een viertal viersterren accommodaties aan.

read more
Wilge!Nieuw bij Corendon

Onze campingrondreis op Sardinië

by Wilge! on oktober 23, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Onze campingrondreis op Sardinië

In deze blog de mening van Hanneke en Ineke over diverse campings op Sardinië.

Ze zijn met 2 campertjes op veel verschillende soorten campings geweest en een groot aantal daarvan zijn wij ook geweest. Dus het is een mooie aanvulling op mijn pagina Camping Ervaringen. De campings waar wij ook geweest zijn, zijn aangegeven met en *. Ik heb er zelf daar waar nuttig een aantekening bij gemaakt in de vorm vaneen NB.!

Heb je ook een mooi verhaal over Sardinië, we plaatsen het met plezier hier op Sardinie-Info!

Onze campingrondreis op Sardinie

We zijn blij dat je ons – Hanneke en Ineke – via je site en tijdens een informatieavond enthousiast hebt gemaakt voor Sardinië. Jouw tip, de ferry Toulon – Porto Torres te nemen, was waardevol: inderdaad een toegankelijke haven en efficiënt (un)boarden.

We geven je onze reviews over de campings, als mogelijke aanvulling op die van jullie zelf.

read more
Wilge!Onze campingrondreis op Sardinië

Kamperen op Sardinië

by Wilge! on mei 2, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Kamperen op Sardinië

De een gaat zelf met z’n tentje, de ander met z’n caravan of camper. Maar er is ook een grote groep mensen die wel willen vertoeven op een camping, maar niet de rompslomp willen hebben van “eigen middelen”. Of ze willen graag vliegen en toch op en camping verblijven. Dan is een tent, caravan, chalet of andere onderkomen op een Sardijnse camping natuurlijk een ideale oplossing.

Zeker 80% van de campings biedt ook een vorm van accommodaties aan. Maar het beoordelen van de kwaliteit vinden mensen vaak lastig, of hoe reserveer je dan zoiets als je je talen niet meester bent?

Dan is bijvoorbeeld Vacanceselect een mooie oplossing. Er zijn meerderde van dergelijke bedrijven die dat doen, een overzicht:

read more
Wilge!Kamperen op Sardinië