Sardinië Blog

Kamperen op Sardinië

by Wilge! on mei 2, 2017 Reacties uitgeschakeld voor Kamperen op Sardinië

De een gaat zelf met z’n tentje, de ander met z’n caravan of camper. Maar er is ook een grote groep mensen die wel willen vertoeven op een camping, maar niet de rompslomp willen hebben van “eigen middelen”. Of ze willen graag vliegen en toch op en camping verblijven. Dan is een tent, caravan, chalet of andere onderkomen op een Sardijnse camping natuurlijk een ideale oplossing.

Zeker 80% van de campings biedt ook een vorm van accommodaties aan. Maar het beoordelen van de kwaliteit vinden mensen vaak lastig, of hoe reserveer je dan zoiets als je je talen niet meester bent?

Dan is bijvoorbeeld Vacanceselect een mooie oplossing. Er zijn meerderde van dergelijke bedrijven die dat doen, een overzicht:

Een caravan / bungalow of huurtent boeken op een camping op Sardinië:

 Cuglieri
—————
 Anglientù
—————
 Cannigone
—————
 Muravera
—————
 Alghero
—————
 Valledoria
—————
 St.Antioco
—————
 Muravera
—————
Bella Sardinia
Baia Blu la Tortuga
Isuledda
Le Dune
Laguna Blue
La Foce
Tonnara
4 mori
 Suncamp
x
x
x
x
 Vacanceselect
x
x
x
x
x
x
x
 Selectcamp  x
x
 Canvas_Holiday
x
 Allcamps
x
x
x
x
x
 x
 Gustocamp.nl
x
x
 Roan
x
 Homair x x
 Happy-Camp x x x
 Eurocamp x

 

Naast bovengenoemde campings zijn er ook nog de volgende campings met caravans en/of tenten:

 • Vacanceselect :
  • Villagio Spinnaker (Oristano)
  • Torre del Porticciolo (Alghero)
  • L’Ultima Spiaggia (Bari Sardo)
  • Telis (Arbatax)
  • Iscrixedda (Lotzorai)
  • heeft ook nog diverse vakantieparken!
 • Suncamp: Cigno Bianco (Arbatax)
 • Happy-Camp: L’Ultima Spiaggia (Bari Sardo) en Iscrixedda (Lotzorai)
 • Amfibie Treks: heeft kant-en-klare tenten staan met all inclusief arrangementen!
 • SardinieTrips: heeft een compleet ingericht tent en lodge op haar terrein staan.

Vacanceselect is verreweg het meest aanwezig op Sardinië. Ze hebben een informatieve pagina over Sardinië gemaakt. Echt wel leuk om te lezen. Daarnaast hebben ze 14 reizen naar onder andere diverse leuke campings op Sardinië geselecteerd.

Een voorproefje:
Vakantie op Sardinië

ETEN

Proef de verse vis van het eiland
Op een eiland eet je vis in overvloed, zo vers als maar kan! Heerlijk, met een glaasje koele, witte wijn erbij… Wat dacht je van kreeft, krab, ansjovis, tonijn, inktvis, schelpdieren en natuurlijk sardientjes. Deze smaakvolle kleintjes komen hier veel voor en zijn daarom naar het eiland vernoemd.

In de Sardijnse zoutmeren ziet het roze van de flamingo’s

Wil je op vakantie dat bountyeilandgevoel? Ga dan naar Sardinië. Witte stranden, azuurblauwe zee en palmbomen. In het binnenland vind je druipsteengrotten, Sardijnse herten, wilde paarden en Nuraghri in een ruig en ongerept landschap.

Een beetje boers

Zoals het een Sardijn betaamt, is-ie trots op zijn afkomst. Ieder dorp heeft zijn eigen traditionele feesten, waarbij er wordt gedanst in klederdracht. Het eiland is ruig en ongerept. Die stenen torentjes in het landschap? Dat zijn Nuraghri, gebouwd in de tijd dat de Sardijnen vluchtten voor vijandig volk. Nu leiden ze op hun gemak een boerenleventje. En dat proef je. Geroosterd schapenvlees en natuurlijk die heerlijke pecorinokaas zijn typisch Sardijns.

Paradijs met flamingo’s

Lange witte zandstranden, azuurblauwe zee, hier en daar een palmboom. Maar ook verborgen baaitjes tussen witte rotsen. Sardinië lijkt wel een bountyeiland. De campings vind je aan mooiste kusten. Aan de Costa Smeralda kijk je je ogen uit. Hier flaneer je door de haven tussen de jetset. Ook flamingo’s hebben Sardinië gekozen als uitvalsbasis, vlak bij hoofdstad Cagliari. En er is meer natuurschoon. Zoals de druipsteengrot Neptunus en de grootste granieten canyon van Europa.

Lees hier verder op de website van Vacanceselect

Wilge!Kamperen op Sardinië

Related Posts

Take a look at these posts