Sardinië Blog

Met de auto naar Sardinië

by Wilge! on juni 16, 2020 Reacties uitgeschakeld voor Met de auto naar Sardinië

Het is een stevig ritje, maar op zich is het eiland Sardinië een prima optie als je graag met de auto op vakantie gaat. Sardinië behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Italië.
Het voorseizoen start zo rond half april. Het hoogseizoen start begin juli en vooral in augustus is het erg druk. In punt september wordt het snel minder druk. Tot en met november is het lekker weer. Daarna is het op Sardinië toch ook wel winter.

Meerdere routes mogelijk

Vertrek je vanuit Nederland of België naar Sardinië, dan heb je diverse mogelijkheden. Deze is vooral afhankelijk van de keuze van de haven voor je oversteek. Vaar je over via de Italiaanse steden Livorno, Genua, Savona, dan is de keuze meestal via Duitsland en Zwitserland en dan nog een klein stukje Italië. Kies je voor een Franse havenstad als Marseille en Toulon dan ligt het meer voor de hand om via Frankrijk te rijden. De havensteden liggen – gemeten vanaf Utrecht – op zo’n 1200 km tot 1250 km afstand. Naar Livorno is het nog wat verder rijden: 1350km

Dingen om rekening mee te houden

  • De tijden waarop de veerboten vertrekken, variëren nogal. Er varen ook ’s nachts veerboten. Een voordeel van een nachtboot boeken: je bespaart wellicht op de kosten voor een overnachting op een camping of in een hotel. Maar ook belangrijk is dat je niet voor dag en dauw in de haven hoeft te zijn. Daarnaast kun je heerlijk uitgerust om ’s morgens Sardinië op te rijden.
  • Natuurlijk heb je op het eiland Sardinië ook te maken met afstanden die overbrugd moeten worden. Het is daarom raadzaam om vooraf goed duidelijk te hebben hoe ver de aankomsthaven af ligt van je uiteindelijke reisdoel.
  • Reis je met een caravan of aanhangwagen? Controleer dan vooral goed de maten van de aanhanger. De trekhaak met de auto meerekenen, de dissel met de aanhanger/caravan. Ook de hoogte is belangrijk. Geef de goede maten aan, dan voorkom je onaangename verrassingen.
  • Je kunt ervoor kiezen om op de terugweg vanuit een andere avond te vertrekken. Je Moet je dan wellicht een andere veerdienst boeken. Maar dat is geen probleem je kunt net zo makkelijk twee enkele reizen boeken zo kan je ook goed uitzoeken of je voordelig uit bent.
  • Houd er rekening mee dat, als je door Zwitserland reist, een speciaal snelwegvignet nodig is. In Frankrijk en Italië moet je ook tol betalen op de snelweg. Een tolbadge kan dan heel handig zijn. Je hebt al een tolbadge die geldig is zowel Frankrijk en Italië en nog een paar landen.
  • Controleer ook of je goed verzekerd bent. De goedkoopste autoverzekering heeft misschien net niet de gewenste dekking voor bijvoorbeeld vervangend vervoer. Repatriëring en vervangend vervoer zijn vaak de grootste kostenpost.
  • Ga goed voorbereid op reis. Denk niet alleen aan je paspoort, kentekenbewijs en rijbewijs, maar vergeet ook niet de groene kaart van je autoverzekering en de pas van je zorgverzekering. Een reis- en annuleringsverzekering heb je vast ook wel afgesloten. Neem de gegevens mee.

Hier vind je meer informatie over veerdiensten.

 

Dit blog is geschreven door een externe bron.

Wilge!Met de auto naar Sardinië