Sardinië Blog

Zo creëer je ‘la dolce vita’ in je eigen huis

by Wilge! on november 21, 2019 Reacties uitgeschakeld voor Zo creëer je ‘la dolce vita’ in je eigen huis

Wie van de Italiaanse sfeer houdt, en het niet bij een goede kop espresso alleen wil laten, zou eens moeten kijken naar de inrichting van zijn huis. Als je daar een aantal Italiaanse invloeden op los laat, wordt je huis een heuse casa. 

Dat wil zeggen dat je je tegoed doet aan Italiaanse meubels en die zijn er te kust en te keur. Neem je laptoptas 15,6 inch mee en ga op stap richting goede designwinkels. Denk daarbij aan merken als Cassina, Georgetti, Minotti en ga zo maar door. Niet goedkoop, wel schitterend vormgegeven, duurzaam en prachtig Italiaans.

Italianen houden nu eenmaal van uitbundig en een beetje extravagant. Ze gaan los met fluweel, zijde, marmer. Een beetje glamour is ze niet vreemd.

Of ga juist naar een Italiaans (kerst)markt of beurs en haal daar wat andere niet hebben. Ook in Nederland en België zijn die er markten volop zoals bij voorbeeld bij Kasteel de Haar elk jaar rond 1 juni.

Warme sjieke sfeer

Nu is messing en koper momenteel helemaal hot, dus zit je goed met je Italiaanse inrichting. En wat te denken van fluweel. Het wordt momenteel veel voor banken, fauteuils en gordijnen toegepast. Het geeft niet alleen een sjieke sfeer, maar zeker ook een warme. En dat kunnen we in deze tijd van het jaar prima gebruiken.

Voeg hier een vleugje vintage aan toe en je bent al een heel eind. Niet in de laatste plaats omdat een Italiaanse inrichting niet alleen glamoureus, maar ook een versleten look mag hebben. Een oude houten vloer past dan ook heel goed en wat te denken van een doorleefde houten schouw of een marmeren haard.

En vergeet ook je balkon en/of gevel niet!

Afgebladderde muren

Trouwens; afgebladderde muren mogen ook. Maar dat gaat veel mensen misschien een stap te ver. Dan is de muren verven in een kalkverf een mooie optie. Geef de wand dan meteen een sterke kleur als smaragdgroen of aquamarijn. Vergeet ook het plafond niet. Daarna hang je kunst aan de muur.

Vakantie op Sardinië

Inspiratie opdoen? Dan zijn er meerdere opties. Of je pakt je computer uit je laptoptas 17 inch en gaat op bijvoorbeeld Pinterest op zoek naar Italiaanse interieurs. Of je boekt een weekendtrip met je Ted Baker tas naar Rome. Een andere mogelijkheid is het plannen van een heuse vakantie op het eiland Sardinië. Gegarandeerd dat je vol inspiratie thuis komt en dan kun je aan de gang.

Ga je met de veerboot, neem dan niet te veel spullen mee naar het eiland, maar koop daar bij de plaatselijk bevolking de mooiste dingen. Krijg je niet alleen een Italiaanse sfeer maar ook een beetje een vakantiesfeer. 2 vliegen in 1 klap. Veel agriturismu en B&B hebben een Italiaanse stijl of liever nog: Sardijnse stijl. Graag laten de Sardijnen hun cultuur zien, al is het maar om het verschil is sfeer met het Italiaanse vaste land te laten zien.

Kies in alle gevallen voor rijke materialen, schroom niet om kleur te gebruiken en ga -nadat de basis staat- met heel veel accessoires aan de gang. Richt je huis op een elegante manier in, kies voor design gecombineerd met oude materialen. Je waant je in een Italiaanse – of liever nog Sardijnse – casa.

Deze blog is geschreven door een externe partner.

 

Wilge!Zo creëer je ‘la dolce vita’ in je eigen huis

Related Posts

Take a look at these posts