Reisgidsen, boeken en CD’s

Een pagina vol met (cadeau)tips en schitterende boeken en reisgidsen, mooie muziek…..
en het heeft allemaal iets van doen met Sardinië!
Ga goed voorbereid op vakantie!

michelinkaar_sardinieKaart Sardinië
Michelin kaart 336 van Sardinië, onmisbaar, ondanks je navigatie!

Meer kaarten en gidsen bij de Zwerver!

Dezwerver.nl

 

 

Verschillende producten hebben we zelf in onze eigen webwinkel te koop. Door direct hier te kopen ondersteun je ons werk. Dank daarvoor!

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Puur Sardinië – Esther van Veen
De puurheid en het ongrijpbare karakter van Sardinië en haar bewoners, die tot een aparte etnische groep behoren, zijn veelvuldig bezongen en beschreven. Deze uniciteit, ook wel Sardita genoemd, is ontstaan door de geïsoleerde ligging van het eiland, de onherbergzaamheid van de binnenlanden, de mysterieuze Nuraghi- beschaving en door de vele volkeren die voet op Sardijnse bodem hebben gezet, en veel meer dan hun voetafdruk alleen hebben achtergelaten. De kruisbestuiving van de inheemse cultuur met invloeden van de Feniciers, Romeinen, Arabieren, Catalanen, Pisanen, Genuezen en Italianen, heeft een caleidoscoop aan culturele uitingen en lokale gebruiken gecreëerd en een bijzonder smakelijke keuken opgeleverd!
Ontdek het beste van Sardinië met verrassende verhalen, boeiende achtergronden en overheerlijke lokale recepten, en reis mee langs de mooiste plekken, de charmantste stadjes en de beste adressen.Italië-kenner Esther van Veen (1977) is verzot op het authentieke Sardinië, dat ze de afgelopen jaren veelvuldig bereisde. Ze is werkzaam als auteur, freelance reisjournaliste en als reisfotografe.

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Capitoolgids – Sardinie (Fabrizio Ardito, Patrizia Giovanetti & Raffaella Rizzo)

De reisgids Sardinië is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto’s en praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.

De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto”s, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer.
Capitool laat je de wereld zien!

Sardinië (Frank Helbert & G. Vitiello)

ANWB EXTRA is een compacte reisgids van de ANWB. Met deze gids heeft u een handzame reisgezel, waarmee u zich snel thuisvoelt op de plaats van bestemming.

In iedere reisgids staat actuele informatie over bezienswaardigheden, cafes, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan. Bovendien biedt elke gids 5 originele routes, waarmee u de omgeving op verrassende wijze verkent. Grootste EXTRA is de bijgeleverde grote, gedetailleerde kaart. Die vindt u terug achterin de reisgids en is eenvoudig uitneembaar.

Lannoo’s kaartgids Sardinie + Plattegrond

– Tips van kenners voor een geslaagde vakantie op jouw zonbestemming.
– Praktische indeling in regio’s met aanbevelingen voor de belangrijkste bezienswaardigheden, restaurants, activiteiten en winkels.
– Uitgestippelde wandelingen en dagexcursies.
– Uitgebreide voorstelling van de beste logeeradressen.
– Alle info voor een vlot verloop van jouw reis: het openbaar vervoer, het weer, noodnummers en nuttige websites.
– Stevige kaft

Lonely Planet Sardinia

Nobody knows Sardinia like Lonely Planet. Whether you’re hunting for the perfect rural retreat, the tastiest seafood, the most spectacular walk or the fairest beach, this 3rd edition is a vital companion to Italy’s emerald isle.
Lonely Planet guides are written by experts who get to the heart of every destination they visit. This fully updated edition is packed with accurate, practical and honest advice, designed to give you the information you need to make the most of your trip.
In This Guide:

  • Explore Sardinian flavors with our comprehensive food chapter and glossary
  • Value recommendations help make your money go further
  • Unique Green Index to help make your travels ecofriendly

Meer Engelstalige gidsen vind je hier

Trotter Sardinië

De onmisbare gids voor echte trotters
Een must voor elke reiziger – die Sardinië echt wil beleven – die wil weten waar hij wel en niet moet zijn – die naast beroemde bezienswaardigheden ook graag unieke plekjes opzoekt – die niet de plaatjes wil maar het echte verhaal – die graag kiest voor originele restaurants en hotels – voor elke portemonnee.

Voor sfeerbeelden hoef je geen Trotter-gids aan te schaffen, voor sfeerverhalen des te meer. Ook deze Trotter neemt de lezer op een prettige manier mee naar zijn reisbestemming. Geen feitelijke opsommingen, maar een toegankelijk en eerlijk – met humor – geschreven gids. Het begint met praktische en achtergrondinformatie, wetenswaardigheden over de Sardijnse identiteit, specialiteiten, beroemdheden en een kleine culinaire gids. In de volgende acht hoofdstukken ontdek je de verschillende regio’s: de wonderschone baaien en verborgen inhammen, het tijdloze binnenland met ruige natuur en verstilde bergdorpjes, maar ook de overvolle toeristische trekpleisters, waar je als ‘trotter’ liever aan voorbij gaat.

ANWB Ontdek / Sardinië

Rondwandelingen en excursies, tips voor genieten en actief bezig zijn, speciaal geselecteerde adressen en een actueel portret van de regio, inclusief grote uitneembare kaart.

Hoogtepunten zijn: – Klanksculpturen in het kunstenaarsdorp San Sperate – Geheimen op het spoor – van Antas naar Su Mannau – Santa Cristina – afdaling in het bronnenheiligdom – Edel vocht in eiken vaten – wijn proeven bij Sella & Mosca – Bezoek aan de jonge steentijd – Santissima Trinita di Saccargia – Bij de mandenvlechtsters van Castelsardo – Stenen die geschiedenis schrijven – onderweg in Gallura – Het nuraghedorp in de grot – beklimming van de Monte Tiscali – Murales – muurschilderingen in Orgosolo

Rother Wandelgids / Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië is perfect voor een wandelvakantie. De Rother Wandelgids Sardinië geeft je meer 60 wandelroutes die geschikt zijn voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars.

De wandelroutes voor Sardinië leiden je langs de mooiste plekjes van het eiland; van de bergtoppen van de Montiferru tot de wandelende duinen aan de kust van de Costa Verde.

De Rother wandelgidsen zijn beroemd om het compacte formaat, met veel informatie over de wandelroutes en de omgeving. Alle wandelingen zijn voorzien van betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en informatieve hoogteprofielen.

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Deltas wandelgids Sardinie

Gedetailleerde routebeschrijvingen – Alle praktische informatie in één oogopslag – Handige routekaarten en hoogteprofielen

De 30 mooiste wandelingen
Sardinië is natuurlijk veel meer dan een strandbestemming. Deze wandelgids laat u kennismaken met de betoverende natuur en de eeuwenoude cultuur van dit fantastische Italiaanse eiland. Maar liefst 30 volledig uitgestippelde wandelingen leiden u langs de mooiste plekjes en de best bewaarde geheimen van Sardinië. Van de hoogvlakte van Giara di Gesturi met haar wilde paarden en de adembenemende kustlandschappen aan Capo Testa tot de oeroude nuraghi-huisjes, die tot het Unesco werelderfgoed behoren.

 

Thrillers en romans

(Spannende) verhalen die zich afspelen op Sardinië

Verstrikt in wraak – detective – Sardinië

Het prachtige landschap, de rijke cultuur, het heerlijke eten…  Alle ingrediënten van Sardinië zijn aanwezig in dit spannende boek van de bekende Italiaanse schrijver Pietro Ronchini.

Het verhaal draait om een lijk dat aan een galg in een schuurtje wordt gevonden, vlakbij de kust van Orosei.  Er lijkt sprake van zelfdoding, maar bij nader onderzoek blijkt het om moord te gaan… Of toch niet? Fotograaf Rocco Pietrini uit Parma, die vakantie houdt op Sardinië, raakt ongewild betrokken bij de kwestie. Zijn collega, journalist Niccolò Folli, schiet hem te hulp als de problemen en intriges zich opstapelen… Tot op de laatste pagina spannend!

[Webwinkel CorsicaenSardinie-Info]

Misdaad Op Sardinië / Druk Heruitgave

Bevat: Immer Dierbaar, Bloed Uit De Hemel En De Blauwe Tong

Immer dierbaar:
In Nuoro op Sardinië wordt de advocaat Bustianu gevraagd een jonge boerenknecht te verdedigen die ervan wordt beschuldigd schapen gestolen te hebben van zijn baas. Al snel blijkt de diefstal in scene gezet te zijn, maar de verdachte houdt zich verscholen. Als zijn baas vermoord wordt, is het voor het publiek duidelijk wie de moord gepleegd moet hebben.

Blauwe tongen:
Het eiland Sardinië is een verre uithoek van Italië. Een ‘andere wereld’ voor de beschaafde machthebbers in Rome. En daarmee een ideale plek om te experimenteren met illegale praktijken. Een dumpplaats. Daarmee krijgt advocaat Bustianu te maken als hij wordt benaderd door de ondergedoken misdadiger Dionigi Mariani, die gezocht wordt wegens de moord op een jonge vrouw.

Bloed uit de hemel:
Advocaat Bustianu uit het Italiaanse plaatsje Barbagia wordt in 1899 door de familie gevraagd een jongen, beschuldigd van de roofmoord op een grote, forse man, te verdedigen.

Het magische Sardinië
Gloria is geboren en getogen in België , maar is veel te veel gebonden aan haar Italiaanse roots. Heimwee en verdriet zijn elke dag aanwezig. Gloria is er zeker van dat haar droom vroeg of laat zal uitkomen … laat jullie dromen nooit in de steek. Follow your dreams … and they will come out.

Gravin van de hemel
Drie zussen bewonen ieder een van de drie overgebleven appartementen van een statig palazzo in Cagliari, dat ooit in zijn geheel eigendom was van hun adellijke familie. Noemi, de oudste zus, droomt ervan het verloren bezit terug te kopen en te restaureren. Maddalena, de middelste, droomt van een zoon maar raakt niet zwanger, terwijl de jongste alleen van de liefde droomt. Milena Agus is in Genua geboren en woont nu in Cagliari, waar ze geschiedenis en Italiaans doceert. Bij De Geus verschenen eerder Het huis in de Via Manno, Madame Agnese en Als de haai slaapt.

Van hier honderd jaar
Een zinderende geschiedenis van liefde en van bloed

Van hier honderd jaar vertelt het verhaal van de boerenfamilie Mele, een familie die in het binnenland van Sardinië woont, in het ondoordringbare berggebied Barbagia. Het is halverwege de twintigste eeuw, een periode waarin het traditionele leven van hard werken, van boeren, herders en familievetes nog hoogtij viert. Ook de familie Mele werkt hard, hoedt de schapen en maakt ruzie met de familie Corrias over een schaapskudde.

Gebalsemd Lichaam
Op Sardinie wordt rond 1850 een aantal moorden gepleegd. Het begint met advocaat Laconi, die van angst gestorven lijkt te zijn. Daarna wordt zijn vrouw uit het raam gegooid. De inwoners van de stad worden in de greep van de angst gehouden. Verdachten worden opgesloten en mishandeld, omdat men dat zo gewoon is. Efisio Marini, arts en balsemer wordt door de familie Laconi gevraagd een onderzoek in te stellen. Het blijkt dat er een flinke handel in verdovende middelen is met Noord-Afrika. Maar hij komt nog meer op het spoor waaronder afgunst, jaloezie en familiedrama’s.

Kookboeken met Sardijnse recepten

Kookboek van Sardinië (alleen 2e hands)

Italiës best bewaarde geheim: Sardinië! Spannende eilandgerechten vol la dolce vita. Op ruig en ongetemd Sardinië wordt geen Italiaans gekookt. Nee, hier wordt Sardijns gegeten! Dat betekent bij de kust vooral veel vis, schaal- en schelpdieren. Wat te denken van sardienkroketjes met pecorino of pasta met gerookte paling en inktvis? In het binnenland staan juist wild en wilde kruiden en groenten op het menu. Daarmee maak je heerlijke kwartels met vijgen en venkel, geroosterde eend met kastanjes of gestoofde haas. Mét heerlijke zoete noga bij de espresso.

Culinair Sardinië

Ontdek de culinaire pracht van een onontdekt eiland!

Nadat zij de Siciliaanse keuken van haar geheimen heeft ontdaan, stort Loes Janssen Miraglia zich in haar nieuwe boek op de Sardijnse keuken. De culinaire specialiteiten van deze tot op heden onontdekte Italiaanse eilandkeuken zijn van oudsher sterk beïnvloed door herders en boeren: veel geroosterd vlees, kazen, wilde kruiden en gedroogd brood dat de herders opgerold meenamen op hun eenzame omzwervingen in de bergen. Maar behalve deze cucina pastorale kent Sardinië ook een cucina marinara met talrijke visspecialiteiten. Vanzelfsprekend ontbreken ook originele pasta’s, soepen, groentegerechten en zoete lekkernijen in vele soorten en smaken niet.

Pilot Guides - Corsica, Sicillië & Sardinië
DVD:  Pilot Guides Corsica, Sicillië & Sardinië
Corsica, Sardinië en Sicilië liggen tussen Europa en Afrika. Een mix van Italiaanse, Franse en Moorse tradities. Bezoekers voelen zich aangetrokken door dit contrast in culturen en de landschappen van deze mediterrane eilanden. Reiziger Ian Wright begint zijn reis op het Franse eiland Corsica, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte, waar hij geniet van een rijkdom aan buitenactiviteiten. Hij vervolgt zijn reis en zeilt naar het Italiaanse eiland Sardinië om het S’Ardia festival bij te wonen en te kijken naar de lokale gemeenschap, die meester is in het paardrijden. De laatste bestemming van Ian is het eiland Sicilië waar hij geniet van pasta, gemaakt door een lokale kok en sluit af op de top van de vuur en lava spugende Stromboli Vulkaan Stromboli Palermo Cagliari Costa Verde Sedilo Bonifacio Calvi Ajaccio Along the way… Maak een tocht door de Bergen van Corsica Rijd met een oude Fiat Topolino door de bergen van Sardinië Zie een wilde paardenrace in een afgelegen berggemeenschap Werk voor je overtocht op een luxe jacht door de mediterranee Geniet van het Saint Rosalia Festival als de stad met licht tot leven komt.

De verstrekking van de informatie en de afhandeling van de bestelling valt buiten onze verantwoordelijkheid.
De uitvoering gebeurt door en onder volledige verantwoordelijkheid van Bol.com!

Heb je goede ervaringen (wij wel) bij De Zwerver, dan kun je deze reisgidsen natuurlijk ook hier bestellen! Ook zijn er kaarten en boeken over Sardinië te koop in onze webwinkel: Webwinkel CorsicaenSardinie-Info

Dezwerver.nl

Vlag van Sardinië (via Bol.com)
Deze vlag van Sardinië – de “Quattro Mori” – is ongeveer 90 x 150 centimeter en is van polyester.

Deze mooie vlag is ook te koop via Fun&Feest

Sardinië Specialisten

Voor accommodaties en rondreizen kun je je laten adviseren of direct boeken bij:

Tritt – Case in Sardegna | Eva Sardinia | Minerva Reizen | Voigt Travel | FundadoreSardinie Trips | TururiSardinia4all

Duiken en sport: ArchiMete | Surfen en Kiten: MB Procenter | Actieve vakantie: AmfibieTreks | Zeilen (huren en flotielje): Funmaxx Sailing en GofunSailing

Wilge!Sardinie: Reisgidsen, kaarten en Cd’s