Campertips

Sardinië is een ideaal eiland om te camperen!

Sardinië met de camper. Ideale oplossing voor veel reizigers. Zij die een eigen camper hebben of gaan kopen en “Europa willen doen”, moeten natuurlijk ook ‘even’ via Corsica en Sardinië. Anderzijds zijn er ook reizigers die een ideale manier zoeken om Sardinië te verkennen. Dan is huur natuurlijk ook een fantastische oplossing.

Camper huren:


FAQ of te wel veel gestelde vragen:

Kun je met de camper wel op Sardinië overal komen?

Grote campers moeten rekening houden dat de wegen erg smal kunnen zijn en dat passeren dus lastig is. Soms zijn de parkeerfaciliteiten in een dorpje of stadje zo beperkt dat je even buiten het stadje moet staan. Maar in principe kun je overal wel komen. Ervaring met rijden in de bergen is een voordeel! Een buscamper is in de bergen van Sardinië natuurlijk een stuk handiger.

Mag je wild kamperen / vrij overnachten op Sardinië?

Vrij kamperen mag met toestemming van grondeigenaar. Maar niet:

  • op minder dan 1 km van de bebouwde kom,
  • binnen 50 meter van nationale wegen,
  • binnen 150 meter van plaatsen waar drinkwater gewonnen wordt,
  • binnen 100 meter van historische of kunstzinnige monumenten.

Er zijn ruim wat camperplaatsen, maar over het algemeen staan de meeste campers op de campings of net even buiten de camping. Wel mag men vrij overnachten op een plaats waar een auto mag parkeren. [BRON: NKC]

Campinggids:

In de door ons zelf ontwikkelde campinggids hebben we de campings aangegeven die een camperverzorgingsplaats hebben. Soms moet je dat wel met een korreltje zout nemen.

Daarnaast staan er in deze gids ook 30 agriturismo vermeld die beperkte kampeermogelijkheden hebben en 30 “gewone” camperplaatsen. Die laatste kunnen variëren van een camperplaats lijkend op een camping tot een parkeerterrein met een water aan- en afvoer. Overigens staan in deze gids veel meer campings dan in de ACSI en ANWB-gidsen. Wel hebben we aangeven of de campings in deze gidsen voorkomen.

Mag je aan boord van de veerboot in je camper blijven?

Nee, nadat je je camper hebt verlaten, mag je het autodek niet meer op. Dus blijven slapen mag niet en kan ook niet. Bovendien zijn de autodekken afgesloten vieze smerig warme ruimtes waar je echt niet wilt slapen. Er zijn uitzonderingen: Daar mag het wel en heet: ”Camping on Board”. Voor zover ik weet kan het bij de afvaarten met de boten Amsicora en Bonaria van Civitavecchia naar Arbatax of Cagliari van Tirrenia naar Sardinië en met MobyLines op de afvaart: Piombino – Olbia

Tips:

  • Er zijn op Sardinië hier en daar wel lage tunneltjes. Het is handig als je goed weet hoe hoog je camper is. Soms ben je zo gefascineerd door het landschap dat je een bordje over het hoofd ziet.

Meer informatie over campers/camperen:

Camper huren:

Tips:

Leuke 3 sterren campings verdeeld over het eiland.

Wilge!Campertips Sardinië