Rondleidingen op Sardinië

In juni 2020 – midden in de corona-crisis zijn we gestart met de publicatie van een serie rondleidingen over Sardinië. ‘We’ zijn mensen die wonen en/of werken of een werk hebben gemaakt van Sardinië. Dat zijn dus veelal mensen in de reisbranche of ze verhuren hun huis, hebben een B&B. Maar dat hoeft dus niet perse. Het kunnen ook mensen zijn die op Sardinië wonen en niets met reizen van doen hebben, maar wel leuk vinden om een rondleiding in hun “buurt” te geven.

Ben jij zo’n Nederlander en ik heb je nog niet benaderd, stuur me even een mail! info@sardinie-info.nl

De rondleidingen staan hieronder in volgorde waarin ze gepubliceerd zijn. de eerste staat dus onderaan.

Overzichtskaartje rondleidingen

De rondleidingen

Rondleiding in het Zuiden

Deze rondleiding start in Teulada, daar waar Hans en Laura een – ook voor jullie – huurbaar huis hebben: Casa Fiore D’Oro. Zij nemen ons mee langs schitterende stranden en interessante bezienswaardigheden in de wijde omgeving.

In het gastvrije dorpje Teulada staat ons vakantiehuis. Het dorp is qua oppervlakte best wel groot, maar het is nog echt een dorp. Het is vriendelijk, gastvrij, gezellig, een beetje lui… het is rustig, soms heel uitbundig, vooral als er feest is.

[Lees hier de rondleiding van Hans en Laura]

Rondleiding Maddalena Archipel

Marieke en Sanne Segaar werken samen in hun reisorganisatie Sardinia4all. Sanne doet dat vanuit Nederland en Marieke van uit Cagliari. Zij leiden jullie graag rond in de Maddalena Archipel.

Wil je de mooiste wateren en baaien van Sardinië ontdekken dan mag je een bezoek aan de Maddalena eilanden eigenlijk niet overslaan. Vanuit de haven van Palau vertrekken dagelijks vele excursie boten naar dit eilanden paradijs.

[Lees hier de rondleiding van Marieke en Sanne]

Rondleiding zuidoosthoek

Wij zijn Alessandra, Rob en dochters al een paar keer tegen gekomen op Sardinië en in Nederland op een beurs. Dat was heel gezellig. Ze wonen nog niet zo lang op Sardinië, maar waren wel al echte kenners van het eiland. Dus, toen ik vroeg om een rondleiding in ‘hun’ omgeving, zeiden ze grif: ja! Ik geef ze dus graag het ‘woord’:

We beginnen voor het gemak in onze woonplaats Muravera, waar we 4 jaar geleden naar toe verhuisd zijn met ons gezin.

[Lees hier de rondleiding van Alessandra en Rob]

Rondleiding Villanova Monteleone

Deze rondleiding is van Bert van Bommel. Ik ken hem al langer en hij zeer enthousiast als het gaat om Sardinië. Ik heb hem al menig keer gesproken en hij vertelde dan over zijn passie voor deze streek van Sardinië, Sardijnse zang en archeologie. Vandaar dat ik hem heb gevraagd deze rondleiding te schrijven.

Mijn eerste bezoek aan Sardinië was in 1977, toen ik voor mijn studie geologie twee maanden lang veldwerk deed in de buurt van Alghero. We hadden onze tenten in Villanova Monteleone staan. We raakten al snel in contact met de lokale bevolking en van het één kwam het ander.

[Lees hier Bert zijn rondleiding]

Rondleiding rondom Ollolai (Nuoro)

Jarenlang doen wij ons best om Sardinië op de kaart te zetten, om Sardinië hoger op de to-do-list van vakantieplannen te krijgen. En dat lukt heel aardig, maar als er 2 mensen zijn die dit in 2019 in een stroomversnelling hebben gebracht, dan zijn dit Ovan en Marije (Amkina) wel . Daarom vinden we het ook heel leuk dat zij een rondleiding rond ‘hun’ dorpje Ollolai willen geven.

Wij, Ovan & Marije zijn in Ollolai komen wonen in mei 2018, vanwege deelname aan het tv-programma van RTL: ‘Het Italiaanse dorp, Ollolai’, en achteraf voor ons 1 van de mooiste plekjes van het eiland geworden. Over kronkelwegen, door verschillende soorten landschappen en prachtige bergen ligt daar het kleine bergdorpje Ollolai op 1000 meter hoogte waarin je je 30 jaar terug in de tijd waant, grenzend aan een prachtig natuurgebied.

[Lees hier de rondleiding van Ovan en Marije met veel beeld]

Rondleiding Tresnuraghes / Bosa (Oristano)

Jurgen en Marieke wonen sinds 2019 in het dorp Tresnuraghes aan de westkust van Sardinië. In juli openen zij Anima Sardà Bed&Wine, gelegen aan de route van noord naar zuid, precies tussen Alghero en Oristano en ongeveer 10 minuten van het idyllische stadje Bosa. Ze doen in 2020 mee aan het tv-programma ‘Ik vertrek‘. Ze hebben best al wat in de buurt rondgekeken en jullie krijgen hier de eerste indrukken van hen!

[Lees hier de rondleiding van Jurgen en Marieke]

Rondleiding in de Gallura

De vijfde rondleiding op Sardinië komt op naam van Yvon Agterhof . De streek die ze ons laat zien is haar ‘tweede thuis’.

Elk jaar als ik naar dit gebied van Sardinië afreis voel ik het kriebelen… ik mag weer! Voor mijn klanten is dit gebied praktisch altijd het start en eindpunt van de auto-rondreis. (Vanuit hier is het maar 40 minuten naar de luchthaven van Olbia)

[Lees hier de rondleiding van Yvon Agterhof]

De Marmilla

Sardinië is kent vele streken. De Marmilla is er één van. In deze onbekende mooie streek woont Sandra Sanna. Zij verzorgt daar onder andere rondleidingen, zoals ze dat ook hier in deze vierde rondleiding doet.

Sardinië is meer dan enkel de smaragdkusten, zoals bijvoorbeeld de Marmilla regio. Marmilla betekent “borst” en duidt op de ronde vormen van de heuvels in deze streek van de provincie Oristano. Hier heerst nog de rust van het authentieke Sardinië.

[Lees hier de rondleiding van Sandra Sanna]

Santu Lussurgiu en omgeving

De derde rondleiding op Sardinië is klaar en wel in de provincie Oristano: omgeving Santu Lussurgiu. van kwartsstranden tot historische vindplaatsen, alsmede een kleine waterval. Sam Pitzalis leidt je er rond. Hij heeft daar een leuk onderkomen en trekt graag met jou de omgeving door, ook in het echt. Zie Keep Alive Tours

Halverwege de westkust, tussen Bosa en Oristano in, ligt tegen de flanken van de Montiferru (IJzerbergen), in een oude vulkaankrater, het dorpje Santu Lussurgiu. Niet voor niets heb ik daar een vakantie-herenhuisje gekocht.

[Lees hier Sams rondleiding]

Posada en omgeving

Tweede in een serie rondleidingen over Sardinië door Sandra de Kort, wonende in het oude centrum van: Posada. Sandra is eigenaresse en beheerder van B&B Eleonora D’Arborea in het hoger gelegen historische centrum van Posada is ‘the place to be’ : mooie kamers in Sardijnse stijl ingericht, uitstekend uitgebreid ontbijt met vele eigen gemaakte producten, in de avond lekker koel doordat het wat hoger gelegen is, dakterras met fantastisch uitzicht.

Aangezien Sardinië meer is dan alleen mooie stranden en rijk is aan cultuur, historie en natuur hierbij wat tips / rondtours voor de omgeving van Posada & Siniscola (oostkust, een 35 km onder Olbia, ideaal voor de eerste of laatste nachten indien je in Olbia aankomt / vertrekt).

[Lees hier Sandra’s rondleiding]

Het (schier-)eiland Sant Anticoco

De eerste rondleiding is gegeven door Monique van Proosdij wonende op het met een brug verbonden eiland: Sant Antioco. Monique en Toni wonen alweer 13 jaar op Sardinië, op het schiereiland Sant Antioco. Ze hebben hier www.sardinietrips.nl opgericht en in eerste instantie verzorgden ze groepsreizen, excursies, accommodaties en rondreizen. Daarna hebben ze op de plek waar ze wonen aan zee www.ecoloungesardinia.com opgericht.

Voordat je het schiereiland Sant Antioco binnenrijdt, kom je na het plaatsje San Giovanni Suergu’ de bocht om en zie je achter de lagune Sant Antioco met al haar kleuren liggen.

[Lees hier de rondleiding van Monique]

Nieuwsbrief
Corsica & Sardinië

Onregelmatig (ong 2x per maand) versturen we een gratis nieuwsbrief en nieuwsflitsen! Met niet alleen reisinfo, maar ook allerlei wetenswaardigheden over de eilanden. Informatie over vakantie, campings, accommodaties, veerdiensten, autoverhuur, reizen op en naar Corsica & Sardinië, veel foto’s, ervaringen en adviezen. Uiteraard wordt je mailadres niet aan derden doorgegeven of verkocht. Afmelden kan ook onderaan elke nieuwsbrief. Dan nu eerst maar aanmelden:

NB. Vergeet niet in de bevestigingsmail op de bevestigingslink te klikken!

Wilge!Rondleidingen over Sardinië